21 septembrie 2021

Pașapoartele „verzi”, un mijloc de a forța oamenii să se vaccineze

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Conceptul, în sine nu este nou. Noutatea este modalitatea de a obține mărturisirea unui ministru al Sănătății, pentru că un lucru sunt relatările pe care politicienii le aruncă în fața presei, iar altul, foarte diferit, este ceea ce vorbesc în privat atunci când cred că nimeni nu îi aude. Prima este o fraudă bine cunoscută; cealaltă este politica reală.

Fără să știe că se afla la un microfon deschis și cal ceea ce spune se poate transmite în direct sau că …era difuzat pe un canal de televiziune, ministrul israelian al Sănătății, Nitzan Horowitz, a recunoscut că pașapoartele de vaccinare erau destinate în primul rând constrângerii, fără să aibă o finalitate epidemiologică.

„Impunerea unor reguli prin așa-zisele „pașapoarte verzi”, în anumite locuri, este necesară pentru a presa publicul să se vaccineze, nu din motive medicale”, a recunoscut Horowitz, duminica trecută.

Fără să știe că vorbele sale erau transmise în direct pe un canal public, ministrul i-a spus colegei sale de la interne, Ayelet Shaked, că „pașaportul de vaccinare, pentru a mânca în restaurantele în aer liber ar trebui să fie folosit și „pentru piscine”.

„Din punct de vedere epidemiologic, este adevărat, nu are niciun folos”, a recunoscut Horowitz. „Faptul este că, îți spun, problema noastră este că oamenii nu se vaccinează. Trebuie să îi [presăm] puțin, sau nu vom ieși din această ”situație, recunoaște acesta.

Ministrul a continuat să recunoască faptul că sistemul nu a fost nici măcar aplicat în majoritatea locurilor. „Există un fel de universalitate în sistemul de pașapoarte verzi, în afara centrelor comerciale, unde cred că ar trebui impus, [pentru că] acum este clar că nu se aplică nicăieri”, a recunoscut el.

La început, Israelul a fost lăudat pentru viteza cu care și-a început programul de vaccinare și, mai târziu, prin impunerea pașapoartelor de vaccinare, care au fost prezentate presei ca „un prim pas de ieșire din închidere”. Cu toate acestea, guvernul de la Tel Aviv a mers din rău în rău, raportând recent cel mai mare număr de „cazuri” zilnice de coronavirus, în pofida unei vaccinări masive.

Deși amenințarea interzicerii accesului persoanelor nevaccinate din multe locuri publice i-a convins pe mulți tineri să se vaccineze, pașaportul de vaccinare, odată lansat, abia a fost pus în aplicare și a fost abolit la sfârșitul lunii mai. Când „cazurile” au început să crească din nou la sfârșitul acestei veri, sistemul de pașapoarte de sănătate a fost reintrodus și extins.

Între timp, Suedia, care nu a impus niciodată închidere strictă, a interzis recent călătorilor din Israel să intre în țară.

Redactor Ciprian Pop