26 octombrie 2021

Paseste cu incredere in scoala

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Pentru a sustine institutii cu resurse limitate si pentru a celebra primii 30 ani de existenta, incepand din acest an compania Elis Pavaje a decis sa redirectioneze 1% din valoarea produselor rezidentiale, achizitionate de clienti, catre un nou proiect CSR care vizeaza cresterea calitatii conditiilor de invatamant: “Paseste cu incredere in scoala!“.
Nu este o coincidenta faptul ca oamenii si comunitatea reprezinta doua valori esentiale ale companiei, de aceea cultura organizatiei s-a construit in jurul respectului si constientizarii nevoilor comunitatilor locale. Ca institutie din domeniul amenajarilor exterioare, Elis Pavaje a ramas consecventa obiectivului de a sustine dezvoltarea infrastructurii de acces, publice sau private.
Din 2021 compania din domeniul constructiilor a devenit Partenerul oficial al Asociatiei BookLand. Obiectivul comun este de a aduce elevilor bucuria de a invata intr-un mediu prietenos, dotarile moderne motivandu-i sa le placa sa vina la scoala si, datorita educatiei primite, sa isi construiasca un viitor stabil. Pentru anul acesta s-a angajat la renovarea a 5 curti de scoli, doua dintre ele fiind finalizate. Ambele scoli alese au reusit de putin timp sa inlocuiasca toaletele din curte cu bai amenajate in interiorul cladirii, astfel ca proactivitatea conducerii institutiilor scolare si implicarea activa au atras atentia Asociatiei BookLand, calificandu-le in programul de reabilitare care le va asigura si alte imbunatatiri pe langa dotarile Elis Pavaje.
„In ceea ce priveste zona exterioara a scolilor, respectiv curtea si aleile de acces, in vizita facuta in urma cu cateva saptamani am remarcat ca au o vechime considerabila, iar suprafetele exterioare sunt fie neamenajate, fie deteriorate in urma exploatarii indelungate. Marturisesc ca, in timp ce eram acolo, ma gandeam la postura mea de parinte si la cat de firesc imi pare pentru copilul meu sa invete beneficiind de caldura, stand intr-o bancuta confortabila si intorcandu-se acasa cu incaltamintea la fel de curata precum a plecat. Din pacate, la scolile din Mosoaia si Domnesti (Arges), acest lucru nu era posibil… pana acum! Lucrarile de amenajare sunt gata! Rolul nostru asumat este sa transformam zonele de langa cladiri in spatii decente de acces sau de petrecere a timpului in pauzele dintre ore. Ne bucura faptul ca putem fi de folos, donand materialele necesare pavarii curtilor scolilor si asigurand montajul acestora, pentru ca, in final, copiii sa nu mai inoate in noroi si sa se bucure de iesitul in aer liber in pauze. Valoarea estimata a celor doua amenajari se ridica la aproximativ 50.000 lei. De instalarea pavelelor si dalelor s-a ocupat Vimia, colaboratorul nostru pe serviciile de montaj.” a declarat Bianka Dobre, director de marketing Elis Pavaje.
La Scoala Gimnaziala din Mosoaia, judetul Arges, scoala cu clasele I-VIII, in care invata 120 copii, tocmai s-a finalizat amenajarea aleilor de acces din fata si din spatele scolii, in total 60mp, precum si acoperirea cu rigole a canalului de scurgere din fata scolii si accesul spre curte cu elemente de treapta. De asemenea, s-au instalat in fata scolii doua banci cu jardiniere, amenajand astfel pentru elevi un loc unde sa poata sa isi manance gustarea sau sa isi astepte parintii la incheierea cursurilor.
Tot in judetul Arges, la Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” din Domnesti, s-a finalizat amenajarea curtii de 330 mp pentru 830 elevi. Aici s-a dotat corespunzator careul si curtea scolii si s-au construit aleile de legatura intre cele doua corpuri de cladire.