26 iunie 2022

Paşi de urmat în completarea formularului digital pentru intrarea în România

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Publicat în 17 decembrie 2021

Persoanele care intră în ţară, începând cu 20 decembrie 2021, trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF).

În materialul VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=03NbiFgkp4k puteţi urmări paşii necesari în vederea completării formularului digital pentru intrarea în România.

Ce este formularul digital de intrare în România?

Formularul este un document pe care sunt prezentate ţările şi zonele în care o persoană a călătorit, înainte de a intra în România.

Formularul este necesar pentru protejarea sănătăţii noastre şi a celor din jurul nostru, pentru că eficientizează anchetele epidemiologice şi măsurile sanitare în sprijinul populaţiei.

Pe baza datelor din formular, direcţiile de sănătate publică vor putea identifica şi lua legătura mai uşor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei, cu un cetăţean infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Ce informaţii conţine formularul digital de intrare în România?

* Numele şi prenumele, datele de identificare şi de contact;

* Ţara, regiunea şi localitatea de unde călătoreşte spre România, inclusiv cele tranzitate;

* Localitatea şi adresa de destinaţie în România;

* Mijlocul de transport cu care călătoreşte spre România;

* Data intrării în România;

* Datele minorilor însoţitori, dacă este cazul.

Cine trebuie să completeze formularul digital de intrare în România?

Formularul se completează de toate persoanele care intră în România şi călătoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport rutiere sau navale.

Unde pot accesa formularul digital de intrare în România?

Formularul digital poate fi generat electronic prin intermediul platformei https://plf.gov.ro, iar pentru eliberarea formularului este necesară autentificarea cu o adresă de e-mail, unde utilizatorul primeşte un link de acces. Ulterior, se completează câmpurile cu datele solicitate. Paşii sunt similari cu cei pentru generarea certificatului digital UE COVID.

Platforma https://plf.gov.ro poate fi accesată de orice persoană, începând cu data de 20 decembrie 2021.

Când trebuie să completez formularul?

Formularul se completează individual cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România. Acesta poate fi completat electronic de pe telefonul mobil, tabletă sau calculator.

Cum se verifică formularul?

La verificarea cărţii de identitate/paşaportului în sistemul informatic al Poliţiei de Frontieră va fi afişat dacă persoana a completat formularul. Acesta nu trebuie tipărit.

Cine are acces la datele personale completate în formular?

Datele completate în formular sunt accesate doar de angajaţii autorizaţi ai direcţiilor de sănătate publică şi pot fi folosite strict cu scopul desfăşurării anchetelor epidemiologice.

Datele sunt protejate fizic şi juridic şi nu sunt transmise către terţe persoane.