Publicat: 30 Noiembrie, 2019 - 15:33
Share

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a premiat voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului cu Diploma omagială şi Medalia comemorativă a anului 2019 pentru derularea programelor social filantropice in mediul rural. Premierea a avut loc de ziua Sfantului Andrei, ziua nationala a unitatii in credinta.

 

Preafericirea Sa a amintit programele și cele mai importante acțiuni derulate de voluntari:
„Sănătate pentru Sate” (68 de acțiuni în perioada prin care 8.425 de persoane au beneficiat de consultații, analize și consiliere medicală gratuită);
„Prevenție și educație pentru sănătate” (68 de acțiuni cu 15.000 de beneficiari);
„Prevenție și depistare a cancerului de col uterin” (608 femei din ianuarie 2018)
 ”Ramaneti in scoala” (aproximativ 100 de copii)
Dotarea cu aparatură medicală a spitalelor din România în valoare de peste 1,6 milioane de lei.

„Aceste eforturi deosebite merită din partea noastră toată prețuirea. Este o lucrare misionară. Ea combină rugăciunea cu acțiunea, dragostea față de Dumnezeu și dragostea față de aproapele. (...) Biserica Ortodoxa Romana sustine dezvoltarea statului la nivel social, cultural si bisericesc. Acolo unde exista cooperare stransa intre preot, primar, invatator si medic se creaza speranta mai multa si comuniune spirituala mai intensa”, a subliniat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

”Tin sa ii felicit pe acesti inimosi si devotati medici, asistenti si voluntari ai Paraclisului care au dat dovada de consecventa si de multa dragoste fata de aproapele aflat in suferinta. A face bine sta in fiinta fiecaruia dintre noi, este unul din chipurile lui Dumnezeu in prezenta noastra, a fi bun, este exemplul cel mai convingator fata de aproapele nostru de a-l face sa fie si el mai bun, iar voluntariatul sau actul de milostenie nu este altceva decat parte din frumusetea crestinismului, din daruirea de a fi aproape de aproapele nostru cazut in suferinta, de a-l cerceta pe un om aflat in deznadejde. Voluntariatul nu este altceva decat iubirea lui Dumnezeu manifestata intre oameni si cu oameni. Intotdeauna o fapta buna aduce bucurie in suflet, aduce bucurie, aduce satisfactie, aduce o implinire, o fapta buna nu este altceva decat hrana pentru suflet, innobileaza sufletul, intareste sufletul si credinta si, mai mult decat atat, ne apropie de Hristos, de bucuria prezentei lui Dumnezeu si nu facem altceva decat sa dam iubire din iubirea lui Hristos”, a spus parintele arhimandrit Ciprian Gradinarul, initiatorul si coordonatorul tuturor programelor de voluntariat de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

2019 a fost declarat de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane Anul omagial al Satului Romanesc ( al preotilor, invatatorilor si primarilor gospodari)

''Toate aceste acțiuni nu ar fi posibile fără grija Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și fără coordonarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru care, de fiecare dată, ne-au sprijinit, atât material, cât și cu rugăciunea. Noi am fost cu adevărat beneficiarii, pentru că bucuria lor a fost cea mai mare și cea mai de dorit răsplată. Spunem asta, pentru că dorim ca răsplata cea adevărată să o primim Sus, de la Domnul și Mântuitorul Nostru Iisus Hristos. Considerăm că este o onoare să simțim că Dumnezeu dorește să împrumute mâinile noastre pentru a putea veni în ajutorul celor aflati în suferință. Ne bucurăm că aducem bucurie acolo unde nu este, că aducem speranță și avem posibilitatea, cu adevărat, ca prin acțiunile voluntarilor să salvăm vieți. De fapt, credem cu tărie că ceea ce facem noi nu este decât să împlinim Cuvintele Mântuitorului Hristos, pe care le auzim în Biserica noastră ortodoxă strămoșească. Prin astfel de acțiuni, credem că putem ajuta România să devină mai bună, să oferim modele și astfel, să se poată afla „Binele de Știut”, a declarat Danut Pruna, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului''.

 

Reamintim ca voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au mai fost premiati de catre Asociația Medicală Română, în cadrul congresului anual din data de 22 aprilie 2019, "Premiul pentru implicarea socială în aria medicală" fiind oferit atunci de catre Președintele Asociației Medicale Române, academician Constantin Ionescu - Târgoviște.