Publicat: 20 Iulie, 2012 - 18:03

De Sfântul Ilie, Preafericitul Patriarh Daniel, împreună cu un sobor de preoți, au sfințit Paraclisul Mănăstirii Caraiman cu hramurile "Schimbarea la față" și "Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul, dar și Centrul Social Pastoral “Sfânta Cruce”, situat în incinta mănăstirii. Alaturi de sute de credincioși, la această sărbătoare s-au aflat primarul orașului Bușteni, Emanoil Savin și viceprimarul orașului, Nae Savel. 

Este de mentionat faptul ca noul Centrul Social a fost construit in mai putin de un an de zile si adaposteste zilele acestea 140 de copii aflati in tabara “Alege Scoala!”, proiect finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritara 2: “Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, in parteneriat cu Patriarhia Romana.
 
In cuvantul sau de invatatura, Preafericitul Patriarh Daniel a mentionat: “Avem mai multe sarbatori astazi si mai multe motive de bucurie pentru ca Manastirea Caraiman din Busteni nu este doar o manastire care primeste pelerini, ci si o manastire care se ocupa de educatia crestina a copiilor si tinerilor care vin in aceste tabere, precum si prin conferintele care s-au organizat si se vor organiza aici. (…) Manastirea Caraiman este o manastire misionara, care doreste sa promoveze credinta ortodoxa. Dumnezeu sa-i binecuvanteze pe cei care ne-au sustinut, multumesc domnului primar Emanoil Savin, domnului viceprimar Nae Savel care ne-au ajutat si ne-au asigurat in continuare de tot sprijinul.
 
Este o sarbatoare nu numai a manastirii, ci si a Mitropoliei noastre, a Munteniei si Dobrogei si reprezinta o cinste pentru orasul Busteni, pentru aceste inaltimi binecuvantate de Crucea de pe Caraiman.”
Dupa slujba, Preafericitul Patriarh Daniel i-a acordat Staretului Manastirii Caraiman, Parintele Protosinghel David Petrovici, “Ordinul Sanctus Stephanus Magnus, in semn de apreciere pentru contributia adusa la constructia noilor edificii. 


Redactor: Adriana Vajeu