26 mai 2022

Patriciu Achimaş-Cadariu: Voi propune un Referendum pe domeniul Sănătate

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Deputatul PSD, Patriciu Achimaş-Cadariu, preşedintele Grupului pentru combaterea cancerului din Parlamentul României, a participat vineri, 30 iulie 2021, la inaugurarea noii Clinici de Hematologie din cadrul Institutului Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca.

„Din 2014 am început să lucrăm la acest proiect. A fost ideea principală a proiectului meu de management. Proiectul a fost susţinut de trei generaţii de manageri care s-au unit într-o idee şi aşa a fost posibilă finalizarea ei, prin continuitate. Vizionari au fost în toate etapele de dezvoltare ale acestui institut. Nici nu a fost aşa de mult, încă nu sunt 10 ani şi a fost finalizat. Am avut sprijinul tuturor partidelor politice. Toată lumea şi-a dat mâna. Aşa este bine să fie, aşa şi trebuie pentru că astfel de obiective ne privesc pe toţi. Am susţinut şi am insistat să realizăm ‘Registrul de cancer’ şi ‘Programul de Screening pentru cancerul de col uterin’ şi, iată că în aceste direcţii ne putem alinia la situaţia din Europa. Ne trebuie voinţă, viziune şi colaborare. Trebuie să facem eforturile necesare să ajungem şi noi la nivelul altor state.
De altfel, acum, în premieră, voi propune un Referendum pe domeniul Sănătate, pentru ca medici şi pacienţi să ştie încotro să meargă şi să se ştie ce vrem”, a transmis deputatul PSD, Patriciu Achimaş-Cadariu.

Deputat PSD
Patriciu Achimaş-Cadariu
Preşedinte al Grupului pentru combaterea cancerului din Parlamentul României