Publicat: 12 Decembrie, 2014 - 20:41
Share

Ministrul britanic al transporturilor, Patrick McLoughlin, a spus că a solicitat explicații amănunțite pentru perturbarea traficului aerian 'pur și simplu inacceptabilă' de vineri după-amiază.

'Orice perturbare a sistemului nostru aviatic reprezintă o chestiune care ne preocupă în cel mai înalt grad, în special în perioada anului în care se apropie sărbătorile. (...) O perturbare de o asemenea amploare este pur și simplu inacceptabilă și am solicitat NATS (Serviciul național britanic pentru trafic aerian) o explicație amănunțită privind evenimentul din această seară. (...) De asemenea, vreau să știu ce măsuri vor fi luate pentru a preveni ca acest lucru să se mai întâmple pe viitor', a spus ministrul într-un comunicat, conform AFP.

NATS a anunțat cu puțin timp în urmă că toate operațiunile aeriene din Marea Britanie vor începe să revină la normal în următoarele două ore. De altfel, Eurocontrol anunțase că spațiul aerian al Londrei va fi închis până la ora 19.00 GMT din cauza unei pene informatice.