Publicat: 2 Decembrie, 2015 - 15:22

Patronii de la Colectiv, Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu, rămân în arest, potrivit deciziei de miercuri a judecătorilor Tribunalului Bucureşti.

Aceștia au fost arestați preventiv pe 3 noiembrie, fiind acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în dosarul incendiului de la clubul Colectiv.

Pe 27 noiembrie însă, Judecătoria Sectorului 4 a respins cererea procurorilor de la Parchetul General de prelungire a arestului preventiv pentru cei trei acționari și administratori ai clubului Colectiv.
 
Procurorii de la Parchetul General susțin că incendiul de la clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență.
 
De asemenea, mai spun procurorii, focul a izbucnit şi pe marginea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare, cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local.
 
În cadrul anchetei, procurorii au pus sechestru pe averea celor șase inculpați și a fost începută urmărirea penală față de SC Club Colectiv SRL, firma care administra clubul Colectiv, și Golden Ideas Fireworks Artists SRL, responsabilă cu efectele pirotehnice, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă cu victime multiple.
 
Până în prezent, bilanțul deceselor în urma incendiului de la clubul Colectiv se ridică la 60 de persoane.