29 ianuarie 2022

Patru cetăţeni români arestaţi preventiv pentru trafic de migranţi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş – I.T.P.F. Timişoara au depistat în zona de competenţă, într-un automarfar, 48 de cetăţeni din Pakistan, India şi Bangladesh care intenţionau să iasă ilegal din Romania. În cadrul acţiunii au fost identificaţi şi patru cetăţeni români, călăuze ale migranţilor, care au fost arestaţi preventiv, fiind cercetaţi pentru trafic de migranţi.

În data de 05.12.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 00.30, în apropierea unei parcări situate pe DJ691, între localităţile Giarmata şi Pişchia, judeţul Timiş, poliţiştii de frontieră au observat mai multe persoane ascunse în vegetaţie. În acelaşi timp, dintr-un autoturism înmatriculat în judeţul Vâlcea, care staţiona în parcare, au coborât trei bărbaţi care s-au deplasat la un automarfar, aflat în aceeaşi locaţie. Doi dintre ei au deschis prelata camionului, moment în care toate persoanele ascunse în vegetaţie s-au urcat în remorca automarfarului, iar cel de-al treilea s-a urcat în dreapta şoferului vehiculului de mare tonaj.

Automarfarul şi autoturismul s-au pus în mişcare pe autostrada A1, în direcţia Nădlac, fiind oprite la Km 513 de către echipajele poliţiei de frontieră, şi apoi escortate la sediul poliţiei de frontieră pentru control amănunţit şi cercetări.

În urma verificărilor, s-a constatat că în interiorul automarfarului erau 48 de cetăţeni din India, Pakistan şi Bangladesh, cu vârste între 18 şi 34 ani, 33 dintre ei având documente temporare de identitate emise de autorităţile române pentru solicitanţii de azil.

În urma acţiunii, poliţiştii de frontieră i-au reţinut pe cei doi bărbaţi din autoturism care au facilitat urcarea migranţilor în automarfar, precum şi pe şoferul şi pasagerul camionului, toţi patru fiind cetăţeni români cu vârste cuprinse între 18 şi 32 de ani.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Cetăţenii români, care au sprijinit grupul de migranţi, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, iar pe numele lor, judecătorul de dreptul si libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile. Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră – Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş