1 iulie 2022

Patru cetăţeni străini depistaţi de poliţiştii de frontieră arădeni

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat patru cetăţeni din Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera,în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu PAL, respectiv pe jos, cu scopul a ajunge în state din Spaţiul Schengen.

* Astăzi dimineaţă, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, PAL pentru o societate comercială din Germania. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, trei cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani.

* În data de 16.10.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au observat, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, o persoană care se deplasa pe jos în terminalul de marfă aflat pe sensul de ieşire din ţară. Deoarece aceasta nu îşi justifica prezenţa în zonă, a fost condusă la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că este cetăţean din Afganistan, solicitant de azil în ţara noastră. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

*

Fals privind identitatea descoperit la P.T.F. Curtici

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au depistat un bărbat din Pakistan care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind documente care aparţineau altei persoane.

În data de 18.10.2021, în jurul orei 01:45, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasager în trenul care circulă pe relaţia Bucureşti Nord – Viena, un bărbat care s-a legitimat cu un paşaport simplu Pakistan şi permis de şedere Schengen eliberat de autorităţile italiene.

Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografiile din documente există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că este cetăţean din Pakistan în vârstă de 21 de ani, dar care nu se afla în posesia unor documente care sa-i permită să călătorească legal în spaţiul Schengen.

Lucrătorii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Imagini foto/video pe:// www.politiadefrontiera.ro

Purtător de cuvânt al I.T.P.F Oradea
Comisar-şef de poliţie BONDAR LAURA BEATRICE