Publicat: 18 Octombrie, 2013 - 14:15
Share

Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în intervalul 13 - 18 octombrie, în Croaţia (Primošten). Elevii români se întoc acasă cu o medalie de aur, o medalie de argint şi două medalii de bronz.

Medalia de aur a fost cucerită de Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara, în timp ce medalia de argint i-a revenit lui Mihai Popa, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova. Medaliile de bronz au intrat în posesia lui Daniel Posdărăscu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), respectiv Silviu-Emil Popescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Bucureşti).

Trei din cei patru elevi ai lotului deplasat în Croaţia au reuşit, în 2013, şi alte performanţe remarcabile pe plan internaţional: Andrei Heidelbacher - medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Informatică, Mihai Popa - medalii de bronz la Olimpiada Internaţională şi Olimpiada Balcanică de Informatică şi Silviu-Emil Popescu - medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică

La ediţia a XX-a a acestui concurs au participat 45 de concurenţi din 12 ţări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie în concurs o echipă formată din maximum 4 elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului.

Elevii români revin în ţară sâmbătă, 19 octombrie, la ora 23.45, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.