Publicat: 6 Mai, 2019 - 15:17
Share

Infecţii nozocomiale la Spitalul Judeţean din Drobeta-Turnu Severin. La patru pacienţi, care au murit în spital în luna aprilie, s-a confirmat prezenţa unor bacterii agresive.

Bacteria care a fost descoperită în secţia ATI ar fi una deosebit de agresivă - acinetobacter, aceeaşi care în februarie ar fi provocat decesul a doi pacienţi la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta" din Bucureşti.

Trei dintre cei patru pacienţi, care au murit în aprilie în spitalul din Drobeta Turnu Severin, fuseseră infectaţi cu acest germen, iar la cel de-al patrulea a fost confirmată infecţia cu o altă bacterie intraspitalicească, Klebsiella.

Pacienţii, cu vârste între 53 şi 64 de ani, aveau şi alte afecţiuni şi au murit după o perioadă îndelungată de spitalizare.

Sectorul Septic al Secţiei de Terapie Intensivă al Spitalului din Drobeta-Turnu Severin a fost închis de câteva zile pentru dezinfecţie după decesul ultimului pacient, care a survenit la sfârșitul lunii aprilie.

Există suspiciunea că germenii ar fi ajuns prin intermediul aparatelor de ventilaţie. În această perioadă, cazurile grave vor fi redirecţionate către alte spitale.

Tag-uri Geo: