Publicat: 18 Octombrie, 2019 - 13:10
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Nădlac II-Csanadpalot au depistat patru vietnamezi care au încercat să iasă ilegal din România, ascunşi în interiorul unei autoutilitare,conduse de un cetăţean român.

În data de 17.10.2019, în jurul orei 20.15, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român B.C., în vârstă de 35 ani, conducând autoutilitara marca Mercedes Benz, model Transporter, înmatriculată în România. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta tâmplărie PVC cu destinaţia Ungaria.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul autoutilitarei, în compartimentul marfă al acesteia, au fost descoperite ascunse, printre obiectele transportate, patru persoane.

În cadrul primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Vietnam, doi bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 36 de ani, care aveau drept de muncă pe teritoriul României. Din primele declaraţii, s-a stabilit că aceştia intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din spaţiul Schengen.

Ca urmare a celor constatate, şoferul autoutilitarei este cercetat de către poliţiştii de frontieră sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, iar cetăţenii vietnamezi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Tag-uri Institutii: