30 iunie 2022

Paul Stănescu: Criza guvernamentală dintre PNL şi USR PLUS, sub zodia ciolanului

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Şi-au dat arama pe faţă! Cîţu a recunoscut aseară că sunt mai mari şansele ca USR PLUS să revină în Guvernul pe care îl conduce, decât ca PNL şi UDMR să formeze un guvern cu susţinere minoritară în Parlament. Adăugăm la această afirmaţie, cât se poate de clară, şi ceea ce a zis preşedintele Iohannis: „Chestiunea guvernamentală nu este absolut deloc îngrijorătoare”. Este dovada cea mai bună a faptului că PSD a acţionat corect şi înţelept şi nu a căzut în capcana de a arbitra haosul guvernării de dreapta.

Să fie foarte clar, PSD nu va fi niciodată folosit ca să rezolve reglările de conturi ale găştilor de dreapta.

Cu excepţia celor care ne tot dau lecţii că trebuie să scoatem coaliţia dreptei ratate din noroiul în care s-a afundat, sunt foarte mulţi oameni care au înţeles bine cum stă înşelătoria. Aceştia sunt membrii şi simpatizanţii PSD. Au înţeles că scandalul dintre USR şi PNL este un conflict între găşti, între interesele lor. Au înţeles foarte bine de ce PSD a luat această decizie de a sta departe de acest conflict.

Dar ceea ce ne îngrijorează pe noi cu adevărat este creşterea preţurilor la energie. Cum guvernarea de dreapta, preocupată doar de ciolan, e paralizată, PSD se concentrează pe agenda cetăţenilor şi nu pe cea a conflictelor. Ne luptăm pentru toţi românii, chiar şi din opoziţie.

Am venit cu un proiect care plafonează preţurile la energie şi gaze, reduce costul facturilor cu 50% din scumpirea existentă şi impozitează profiturile producătorilor de energie şi gaze. Şi vom continua cu presiuni pentru creşterea pensiilor şi a salariului minim. Dar şi alte măsuri sociale şi pentru mediul de afaceri.

Toată lumea trebuie să înţeleagă că misiunea noastră politică nu se rezumă nici în a favoriza gaşca lui Cîţu sau a lui Orban, nici cea a lui Barna. Ei se ceartă pe ciolan, ei se împacă. Pe noi ne interesează ce măsuri putem lua rapid pentru a îmbunătăţi viaţa românilor, care s-a înrăutăţit cumplit în această scandaloasă guvernare a dreptei. Cu asta ne batem capul. Nu cu cearta lor.

Paul Stănescu,
Secretarul general al PSD