21 mai 2022

Paul Stănescu: Joi, când Cîţu a zis că va semna ordonanţa de urgenţă de amânare a creşterii alocaţiilor, să se poată uita în ochii unui copil

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Lipsa de empatie a premierului Cîţu faţă de copii este patologică. S-a opus constant creşterii alocaţiilor încă de când era ministru de Finanţe. În loc să-i susţină pe cei mici în această perioadă dificilă, a împărţit doar dreptate liberală: tunuri cu măşti şi echipamente medicale, împrumuturi luate pe spatele pensionarilor şi copiilor, ignoranţă faţă de salariaţi şi agricultori, promisiuni deşarte pentru IMM-uri.

Dublarea alocaţiilor ar fi trebuit să fie prima lui grijă de când a ajuns premier. Chiar dacă a fost introdusă în lege de PSD. Copiii nu visează sigle de partide, ci doar un trai mai bun. Dar guvernarea de dreapta a zis: NU, atunci, NU acum.

Mi-aş dori ca joi, când Cîţu a zis că va semna ordonanţa de urgenţă de amânare a creşterii alocaţiilor, să se poată uita în ochii unui copil care a trecut prin această pandemie. Să-i spună: nu îţi cresc alocaţia pentru că eu am de cumpărat primăriile PNL, am de câştigat nişte alegeri interne, am de luat bani de la UE garantând austeritate pentru tine, am de împărţit bani şi cu USR-PLUS. Nu am timp de tine, copile, tu nu eşti astăzi în planul nostru de guvernare. Poate din 2023 sau chiar la Paştele Cailor.

Mi-ar fi ruşine să fiu în locul parlamentarilor PNL care vor trebui să explice familiilor că nici anul acesta copiii nu sunt importanţi. Dacă vrea să facă ceva cu adevărat fantastic, chiar dacă a trecut 1 iunie, Cîţu ar putea să anunţe joi că va respecta legea şi va dubla alocaţiile. Ar arăta că ţine şi cu românii, nu doar cu buzunarele clienţilor lui. Sau ar putea să se apuce să implementeze planul propus de PSD pentru creşterea natalităţii.

Pandemia putea fi un moment al solidarităţii. Degeaba e Cîţu economist, dacă nu înţelege o realitate simplă: în pandemie, inegalitatea a crescut. Am avut, ca ţară, şansa de a le arăta copiilor că îi susţinem, pensionarilor că-i respectăm, românilor afectaţi de pierderea veniturilor că nu sunt singuri. Dar guvernele de dreapta, Orban/Cîţu, au spus, că aceştia NU merită atenţia lor. Fiecare trebuie să se descurce pe cont propriu, scapă cine poate.

Paul Stănescu,
Secretar general PSD