27 mai 2022

Paul Stănescu: PNRR nu poate fi trimis la Bruxelles fără consultarea PSD

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Klaus Iohannis i-a scos din cap pretenţiile premierului Cîţu de şef al comitetului pentru normalitate. I-a transmis că ora exactă se dă doar de la Cotroceni. A vrut să arate că el este şeful, el trebuie să ia caimacul. Dacă simte că lucrurile sunt spre bine, iese în conferinţe, dar dacă nu, tace şi îi lasă pe membrii Guvernului să se încaiere între ei. N-a zis nimic în scandalul muşamalizării datelor despre românii morţi în pandemie. N-a scos o vorbă despre cum au fost manipulate cifrele şi statisticile. N-a ieşit în conferinţă de presă ca să explice de ce nu au reuşit să aducă bani pentru agricultorii noştri prin PNRR.

Iar acum, campania de vaccinare a devenit o nouă vânătoare a succesului, o competiţie politică. Fiind strâns cu uşa de îndeplinirea planului de 5 milioane de români vaccinaţi, vrea cu orice preţ un trofeu. Aşa a ajuns la concluzia că şi primarii PSD ar fi buni la ceva.

După ce au fost ignoraţi atâta timp, în toată această perioadă, bate la uşa lor, dar prin cea din dos, fără să aibă un dialog cu PSD. Dacă nu a înţeles nici până acum cu aroganţa sa prezidenţială că cel mai mare partid din România, cel care a câştigat alegerile parlamentare, care are cei mai mulţi aleşi locali şi parlamentari, nu poate fi ignorat, înseamnă că suferă de miopie politică gravă.

PSD a propus de mai multe ori Guvernului să lupte cu pandemia umăr la umăr, într-un efort politic comun. Le-am întins mâna din respect pentru români şi sănătatea lor, dar Iohannis şi liberalii lui au refuzat. Aşteptăm dialogul privind PNRR, dar dacă aroganţa lor incompetentă îl va bloca, vom declanşa un mare război politic pentru apărarea intereselor românilor. Nu-i vom lăsa pe liberali şi userişti să facă harcea-parcea PNRR-ul, pentru că aşa cum am mai spus, nu este al lui Cîţu şi al camarilei lui din Guvern, ci al românilor.

Paul Stănescu
Secretar general PSD