27 septembrie 2022

Păzește-ți pielea! Este oglinda sănătății tale

sanatate
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Este cel mai mare organ al corpului uman: pielea întinsă a unui adult are o suprafață de 2 m. Este și cartea de vizită a trupului și sufletului, pentru că reflectă, prin starea ei, starea generală de sănătate.

Este filtrul care reține și elimină deșeurile din organism și bariera care îl apără de agresiunea factorilor externi. Iarna este anotimpul care o pune cel mai mult la încercare. Fragilizată, pielea corpului nostru transmite semnale că suferă: prin pete roșii, uneori cu aspect solzos, acnee, vezicule cu lichid etc. Să le luăm pe rând.

Eczema atopică

Se manifestă prin pete roșii, pruriginoase (prurit = mâncărime intensă), în orice regiune a corpului. Pielea afectată este ușor inflamată și uscată.

Cum te ajută medicina naturistă    

Dr. Cristina Bălănescu spune că terapiile alternative care dau rezultate optime în tratamentul eczemei atopice sunt:

  • acupunctura: străvechea terapie chinezească se aplică prin scheme de tratament individualizate – medicul specialist ”desenează harta” punctelor care vor fi înțepate pentru a reechilibra fluxul energiilor în organism
  • fitoterapia: * suc din rădăcinoase și lămâi: o rădăcină de țelină, 5 morcovi, 5 rădăcini de pătrunjel, o ridiche neagră, o rădăcină de hrean, 5 lămâi; se amestecă hreanul ras cu sucul lămâilor și se lasă la macerat o oră; celelalte rădăcinoase se trec prin storcător, iar sucul obținut se amestecă cu sucul de hrean și lămâie, adăugând 400 g de miere; amestecul astfel obținut se toarnă într-un recipient din sticlă, care se închide ermetic și se păstrează într-un loc întunecos și rece; se beau câte 100 ml de suc dimineața, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun; cura durează 10 zile * amestec din coajă de stejar și ventrilică – 10 g din fiecare plantă + coada șoricelului și fumăriță – câte 20 g + coajă de salcie și gălbenele – câte 30 g + coada calului și trifoi roșu – câte 40 g; o lingură din amestecul de plante se pune la macerat, timp de 8 ore, în 250 ml de apă rece; se beau câte două căni pe zi.

foto dcmedical.ro

Articol de Gabriela Boceanu