19 august 2022

Păzește-ți pielea! Este oglinda sănătății tale

sanatate bube dulci
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Este cel mai mare organ al corpului uman: pielea întinsă a unui adult are o suprafață de 2 m. Este și cartea de vizită a trupului și sufletului, pentru că reflectă, prin starea ei, starea generală de sănătate.

Este filtrul care reține și elimină deșeurile din organism și bariera care îl apără de agresiunea factorilor externi. Iarna este anotimpul care o pune cel mai mult la încercare. Fragilizată, pielea corpului nostru transmite semnale că suferă: prin pete roșii, uneori cu aspect solzos, acnee, vezicule cu lichid etc. Să le luăm pe rând.

Impetigo (bube dulci)

Pe față (de regulă în jurul nasului și al gurii), pe mâini, pe picioare apar zone de un roșu intens, pe suprafața cărora se dezvoltă vezicule pline cu un lichid transparent. Dacă se sparg, veziculele provoacă eroziuni cu sângerare. . Impetigo apare în special la copii și este provocată de o infecție bacteriană, asociată cu igiena precară.

Atenție! Nu se recomandă folosirea cremelor! Se vor folosi doar soluții aplicate cu ajutorul compreselor sau tratament de uz intern.

Cum te ajută medicina naturistă    

Dr. Cristina Bălănescu, specialist în medicină complementară, indică terapiile alternative care dau rezultate optime în tratamentul impetigo:

  • acupunctura: străvechea terapie chinezească se aplică prin scheme de tratament individualizate – medicul specialist ”desenează harta” punctelor care vor fi înțepate pentru a reechilibra fluxul energiilor în organism.
  • homeopatia: Anacardium orientale (în cazul eczemei intens pruriginoase, la un pacient care suferă de constipație) * Antimonium crudum (în caz de erupție veziculoasă la nivelul obrajilor și în zona bărbiei) * Iris versicolor (eczemă veziculoasă la o persoană cu hepatită sau cu afecțiuni biliare) * Mezereum (eczema feței însoțită de nervozitate, agitație, accese de plâns) * Psorinum.
  • fitoterapia: * morcov și miere: se amestecă o lingură de miere cu 100 g suc de morcov și se consumă dimineața, timp de 10-12 zile * lăptișor de matcă 5% : se fac aplicații locale de două ori pe zi, timp de 10 zile * tinctură de propolis 5%: aplicații locale de două ori pe zi, timp de 10 zile * amestec de plante: tinctură de arnică, extract de mlădițe de alun și tinctură de propolis în părți egale, se tamponează zona afectată * decoct: o lingură de coajă de stejar la 200 ml de apă, se fierbe 10 minute, soluția rămasă se strecoară și se fac spălături locale * mușețel: o lingură de flori se infuzează 10 minute în 250 ml de apă clocotită, se strecoară și se fac băi locale.
  • foto realitatea net

Articol de Gabriela Boceanu