6 iulie 2022

Păzește-ți pielea! Este oglinda sănătății tale

sanatate psoriazis
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Este cel mai mare organ al corpului uman: pielea întinsă a unui adult are o suprafață de 2 m. Este și cartea de vizită a trupului și sufletului, pentru că reflectă, prin starea ei, starea generală de sănătate.

Este filtrul care reține și elimină deșeurile din organism și bariera care îl apără de agresiunea factorilor externi. Iarna este anotimpul care o pune cel mai mult la încercare. Fragilizată, pielea corpului nostru transmite semnale că suferă: prin pete roșii, uneori cu aspect solzos, acnee, vezicule cu lichid etc. Să le luăm pe rând.

Psoriazis

Se manifestă prin pete sub forma unor solzi de un roșu intens, de mici dimensiuni, care formează însă în timp placarde mari, ce pot acoperi o suprafață extinsă a corpului. Cauze? Întâi de toate o predispoziție genetică, apoi dieta incorectă, factori emoționali, traumatisme ale pielii.

Cum te ajută medicina naturistă    

Dr. Cristina Bălănescu ”inventariază” terapiile alternative care dau rezultate optime în tratamentul psoriazisului:

  • acupunctura: străvechea terapie chinezească se aplică prin scheme de tratament individualizate – medicul specialist ”desenează harta” punctelor care vor fi înțepate pentru a reechilibra fluxul energiilor în organism.
  • homeopatia: Anagalis arvensis, Arsenicum album, Berberis vulgaris, Kalium muriaticum.
  • fitoterapia: * trei-frați-pătați: două lingurițe de plantă se infuzează 20 de minute în 250 ml de apă în clocot; se beau câte două căni dimineața și seara, înainte de masă * tuia: tinctură (de la magazinele tip plafar) – se iau câte 10 picături de trei ori pe zi, diluate în apă sau ceai, câte 15 zile pe lună * coacăz negru, extract din muguri: se iau câte 50 de picături înainte de micul dejun, 21 de zile pe lună * nuc: uz intern – o lingură de frunze mărunțite se infuzează 15 minute în 250 ml de apă clocotită, se bea câte o cană după micul dejun timp de trei săptămâni; uz extern – se fac spălături locale cu ceaiul astfel obținut de două ori pe zi, maximum trei săptămâni * varză: se pun cataplasme cu suc de varză sau cataplasme din frunzele zdrobite *  miere cu propolis: se amestecă 100 g de miere cu 100 de picături de tinctură de propolis și se aplică pe zonele afectate de două ori pe zi, timp de 30 de zile; se poate repeta timp îndelungat * Mimosa, cremă, se fac aplicații.

 

Articol de Gabriela Boceanu