24 ianuarie 2022

Păzește-ți pielea! Este oglinda sănătății tale

sanatate herpes
Distribuie pe rețelele tale sociale:

 

Este cel mai mare organ al corpului uman: pielea întinsă a unui adult are o suprafață de 2 m. Este și cartea de vizită a trupului și sufletului, pentru că reflectă, prin starea ei, starea generală de sănătate.

Este filtrul care reține și elimină deșeurile din organism și bariera care îl apără de agresiunea factorilor externi. Iarna este anotimpul care o pune cel mai mult la încercare. Fragilizată, pielea corpului nostru transmite semnale că suferă: prin pete roșii, uneori cu aspect solzos, acnee, vezicule cu lichid etc. Să le luăm pe rând.

Herpes zoster

Se manifestă prin vezicule dureroase, grupate în jurul gurii sau nasului, care apar în perioadele reci ale anului sau după viroze, gripe. Cauza: activarea virusului herpes, care trăiește latent în organismul nostru. De ce tocmai acum? Pentru că iarna aduce, în general, o scădere a scutului imunitar, mai ales dacă stilul de viață este… cel contemporan: stres, odihnă insuficientă sau ineficientă, alimentație nesănătoasă etc.

Este important să reacționezi de la primele semne: îți reorganizezi stilul de viață (se poate, totul este să vrei) și treci pe o alimentație ajutătoare – consum crescut de legume și fructe (zinc și vitamina C).

Cum te ajută medicina naturistă     

Dr. Cristina Bălănescu ”inventariază” terapiile alternative care dau rezultate optime în tratamentul herpesului zoster:

  • acupunctura: străvechea terapie chinezească se aplică prin scheme de tratament individualizate – medicul specialist ”desenează harta” punctelor care vor fi înțepate pentru a reechilibra fluxul energiilor în organism
  • homeopatia: presupune o a doua schemă de tratament minuțios cu remedii homeopatice, de la caz la caz – Calcarea florica, Hydrastis, Cantaris, Petroleum, Rhus toxicodendron
  • fitoterapia: * măghiran – planta se mărunțește și se pune într-un recipient din sticlă, astfel încât să îl umple pe trei sferturi; se completează, până la umplerea recipientului, cu ulei de măsline; se lasă la macerat 14 zile, amestecând de 2-3 ori pe zi, după care se strecoară; uleiul astfel obținut se aplică, în mici cantități, direct pe zona cu herpes, până când se obține vindecarea * tinctură de propolis – se aplică local de 3-4 ori pe zi, până la vindecare * gălbenele – o lingură de plantă se infuzează timp de 10 minute în 300 ml de apă clocotită, se beau trei căni pe zi, până când dispar total veziculele herpetice.

 

Articol de Gabriela Boceanu