Publicat: 9 Aprilie, 2014 - 16:33
Share

Premierul Victor Ponta trebuie să-şi dea demisia după publicarea stenogramelor privind discuţia lui Adrian Duicu din cabinetul primului ministru, a declarat, miercuri, liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, arătând că Ponta "calcă din ce în ce mai apăsat pe urmele lui Adrian Năstase".

"De urgenţă, dacă mai are demnitate, Victor Ponta să demisioneze din fruntea Guvernului, pentru că actul de corupţie a pătruns în biroul domniei sale.Victor Ponta calcă din ce în ce mai apăsat pe urmele lui Adrian Năstase. Asta face de când este prim-ministru", a afirmat Gheorghe Tinel într-o conferinţă de presă.

El a apreciat că Ponta "nu este prizonierul baronilor, ci a devenit parte a sistemului de corupţie generat de baroni".

"Cazul Duicu este situaţia care ar trebui să-i genereze demisia domnului prim ministru, pentru că este inacceptabil ca în «biroul oval» al domniei sale să aibă loc discuţiile şi dezbaterile redate în stenogramele prublicate de către Curtea de Apel cu privire la reţinerea lui Duicu. PDL consideră inacceptabile explicaţiile date de Victor Ponta. Victor Ponta se ocupă de trafic de influenţă", a mai spus Tinel Gheorghe.

Procurorii DNA susţin că Adrian Duicu şi-ar fi traficat influenţa în cabinetul lui Victor Ponta, preşedintele CJ Mehedinţi transmiţându-i şefului IPJ Ştefan Ponea că la Guvern se află şi ministrul de Interne de la acea vreme, Radu Stroe, şi că premierul l-a chemat pe şeful IGPR, Petre Tobă. Aşadar, din referatul publicat de Gândul, nu rezultă că ar fi fost făcute înregistrări în biroul lui Ponta, ci doar faptul că Duicu era cel monitorizat.