Publicat: 8 Iulie, 2014 - 10:41

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, cere demisia şefei CNA, Laura Georgescu. 

"Reiterăm solicitarea către premierul Ponta să emită ordonanţă de urgenţă pentru a completa legea audiovizualului cu posibilitatea revocării din funcţie a membrilor CNA. În acest fel s-ar crea o bază legitimă, juridică pentru a revoca din funcţie pe doamna Georgescu care, în opinia noastră, nu mai întruneşte condiţiile de demnitate pentru a exercita această importantă funcţie publică", a declarat Predoiu. 

PDL are şi o soluţie de rezervă în cazul în care premierul nu va emite ordonanţa de urgenţă.

"Dacă domnul prim-ministru Ponta în acest caz de reală urgenţă nu îşi va face datoria de premier, vom continua procesul de strângere de semnături în Parlament şi îl vom depune aceste semnături la biroul permanent al celor două Camere pentru a iniţia în Parlament modificarea legii. Până acum au fost strânse 46 de semnături. Aşteptăm ca şi colegii liberali să continue strângerea de semnături să le depunem pe toate împreună la biroul celor două camere", a mai spus Predoiu.

Demersul PDL vine după ce Realitatea TV a prezentat înregistrări în care şefa CNA, Laura Georgescu, recunoaşte că favorizează anumite posturi de televiziune, apropiate premierului Victor Ponta. În plus, şefa CNA poate fi auzită jignind mai mulţi colegi, parlamentari şi oameni de televiziune.