Publicat: 17 Iulie, 2012 - 17:33
Share

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat că PDL va depune sesizare penală la adresa lui Liviu Dragnea şi a responsabililor USL pentru  oferire de mită electorală.

"Cum vor cei din USL să câştige referendumul? Au încercat tot felul de şmecherii, dar presiunile internaţionale i-au dat înapoi, aşa că au trecut la ceva mai dâmboviţean şi pregătesc o fraudă majoră la referendumul din 29 iulie. Îi anunţăm, pe această cale, pe responsabilii USL şi de domnul Dragnea că au sesizare penală cu privire la încălcarea grosolană a art. 54 din Legea 3/2000 care prevede ca infracţiune oferirea de mită electorală de bani sau de foloase pentru a aduce lumea la vot ", a declarat Cezar Preda, într-o conferinţă de presă.
 
Cezar Preda a acuzat că "Voiculescu, Antonescu şi Ponta au pus maşinăriile de partid la o acţiune de fraudare".
 
"Domnul Ponta şi domnul Antonescu, în pur stil balcanic, invită românii să voteze în carele alegorice ale domnului Mazăre, pe litoral, la Bâlea Lac, în Pădurea Băneasa, pe Vârful Omu, dar nu dă voie românilor din străinătate să vină să voteze decât dacă îşi permit să facă câte 400-500 de kilometri, în ziua votului, pentru a-şi exprima votul. E mai uşor să furi aici, decât să furi acolo, este deviza USL din aceste zile" , a susținut Cezar Preda.