Publicat: 27 Noiembrie, 2012 - 21:29
Share
Se împlinesc 64 de ani de la "Declaraţia Universală a Drepturilor Omului"

La data de 10 Decembrie 2012 se va celebra Ziua Internaţională a Drepturilor Omului - sărbătoare cu încărcătură istorică deosebită, la care vibrează întreaga lume. Considerată una dintre cele mai importante zile ale anului, aceasta va fi aniversată şi prin vocea şi gestul Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului din România.

Anul acesta, OADO va celebra această zi în amintirea şi spre cinstirea tuturor celor care şi-au dedicat şi sacrificat viaţa în slujba idealurilor de promovare şi apărare a drepturilor omului şi consolidării în România, cât şi cei 64 de ani de la semnarea documentului care a consfinţit legalizarea în întreaga lume, sub egida ONU, a "Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului" - cartea de căpătâi a tuturor ţărilor democrate.

Momentul aniversar are pentru OADO o dublă semnificaţie, şi anume, împlinirea a 10 ani de la inaugurarea primului şi unicului "Monument al Drepturilor Omului".

În această zi festivă, vor avea loc manifestări care menţin flacăra vie a luptei pentru demnitate şi libertate:

- ceremonialul depunerii de coroane de flori la "Monumentul Drepturilor Omului", situat în faţa sediului central al OADO (str. maior Vasile Băcilă nr. 9, bloc 18, sector 2, Bucureşti) la care participă Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" şi a Muzicii Reprezentative a Armatei, cât şi un tedeum de preoţi care vor face o slujbă religioasă în amintirea eroilor căzuţi pentru apărarea drepturilor omului;

- de asemenea, discursuri ale personalităţilor vieţii politice din România, reprezentanţii misiunilor diplomatice şi ale celorlalţi invitaţi prezenţi la eveniment.