24 ianuarie 2022

„Pe aripile poeziei” Ediţia a 47-a

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” păstrează tradiţia marcării Zilei Internaţionale a Copilului (1 iunie) prin organizarea concursului de recitări „Pe aripile poeziei”.

Ediţia din acest an – a 47-a – se desfăşoară în mediul online. În cadrul concursului pot participa elevi din ciclurile primar şi gimnazial (clasele I-VIII).

Poeziile pot fi alese din lirica românească sau din cea universală, juriul urmând să evalueze calităţile interpretative ale elevilor şi prezenţa lor scenică.

În vederea participării la concurs, se recomandă realizarea de materiale audio-video, cu o durată de aproximativ trei minute, şi trimiterea acestora la adresa de e-mail sectiacopii@aman.ro, până la data de 27.05.2021 inclusiv.

În vederea realizării materialelor audio-video, participanţii vor ţine cont de:
– includerea unei prezentări generale: prenume, nume, clasa, şcoala, precum şi numele cadrului didactic coordonator;
– menţionarea titlului poeziei/scenetei şi numele autorului;
– încheierea materialului audio-video cu urarea: „La mulţi ani tuturor copiilor!”.

Toate clipurile audio-video înscrise în concurs vor fi publicate pe pagina de Facebook a Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman” în data de 1 iunie 2021. Cu aceeaşi ocazie, vor fi anunţate şi premiile acordate.

Concursul „Pe aripile poeziei” urmăreşte să evidenţieze talentul interpretativ al copiilor, prezenţa scenică, dar şi să constituie o rampă de lansare pentru tinerele talente.

Biroul de Presă al Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”