27 septembrie 2022

Pelerinaj în siguranţă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Peste de 230 de Jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca s-au aflat la datorie în perioada 12-15 august a.c. pe timpul desfăşurării slujbelor religioase de la mănăstirea „Adormirii Maicii Domnului” din localitatea Nicula, judeţul Cluj, pentru a se asigura că evenimentul se desfăşoară în condiţii de siguranţă a participanţilor.

Jandarmii au acţionat în sistem integrat alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, care au vizat prevenirea şi descurajarea producerii unor fapte antisociale, îndrumarea persoanelor, atât în proximitatea locului de desfăşurare a evenimentului, cât şi pe traseele care converg către locaţia evenimentului.

Putem afirma că obiectivul de prevenire a fost atins şi nu au fost înregistrate incidente de ordine publică.

Mulţumim participanţilor la această importantă manifestare religioasă că au respectat prevederile legale în vigoare şi recomandările forţelor de ordine.

În contextul sărbătorii religioase, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au fost dispuse măsuri suplimentare de ordine şi siguranţă publică.

Cei mai mulţi dintre colegii aflaţi la datorie în această perioadă sunt din structurile de ordine publică şi rutieră.

Aceştia au asigurat liniştea pelerinilor, chiar şi în condiţiile meteo deosebite, până în prezent nefiind sesizat niciun eveniment de natură a tulbura buna desfăşurare a manifestărilor religioase.

Poliţistii vor acţiona în continuare, în număr mare, pentru ca siguranţa pelerinilor să nu fie afectată în niciun fel.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

sursa foto Basilica