29 septembrie 2022

Pentagonul estimează posibilitatea unei „invazii” a Federației Ruse în Ucraina

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Comandantul NATO din Europa a evaluat posibilitatea „invaziei” Rusiei asupra Ucrainei în următoarele săptămâni
Potrivit lui Tod Walters, comandantul suprem al Forțelor Aliate ale NATO în Europa, aceasta este o probabilitate „scăzută până la medie”

Pentagonul estimează posibilitatea unei „invazii” a Federației Ruse în Ucraina în următoarele săptămâni la un nivel „scăzut spre mediu”. Această declarație a fost făcută joi în cadrul unei audieri în Comitetul pentru Forțele Armate ale Camerei Reprezentanților a Congresului SUA si aparține comandantului suprem al Forțelor Aliate ale NATO în Europa, Tod Walters.

„Minim până la mediu”, a spus el când a fost întrebat de un parlamentar cu privire la probabilitatea unei „invazii a Ucrainei în următoarele câteva săptămâni”. După aceea, congresmanul i-a cerut lui Walters, care este și șeful Comandamentului European al Forțelor Armate SUA, să furnizeze detalii despre această evaluare in cadrul unei parti închise pentru publicul civil a ședinței.

Un alt legislator i-a cerut lui Walters să facă o evaluare similară, dar nu pentru săptămânile următoare, ci pentru o perioadă până la sfârșitul anului. „Răspunsul meu… depinde de circumstanțe”, a declarat acesta, menționând că armata SUA continuă în mod constant să „evalueze toate aspectele dinamice ale situației”. El a adăugat că poate vorbi despre acest lucru mai detaliat în ”partea închisă’ a audierilor.

Atunci generalul american a fost întrebat dacă ar putea clarifica dacă probabilitatea unei „invazii”, din punctul său de vedere, va continua să crească sau să scadă. „Depinde de echilibrul puterii. În evaluarea mea, dată fiind tendința pe care o văd acum, probabilitatea unei astfel de evoluții a evenimentelor va începe să scadă”, a spus Walters.

Redactor Ciprian Pop