27 noiembrie 2021

Pentagonul spune că SUA mențin politica „unei singure Chine”

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Ministrul american ala Apărării, Lloyd Austin, a declarat că țara sa intenționează să mențină relațiile cu Taiwan

Statele Unite vor continua să adere la politica „o singură China” față de Beijing, menținând în același timp relațiile stabilite cu Taiwanul, inclusiv prin asigurarea securității acestuia. Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a făcut aceasta declaratie reporterilor, vineri, în urma unei întâlniri a miniștrilor apărării din statele NATO la Bruxelles.

„Ați auzit despre acest lucru de mai multe ori și voi repeta încă o dată că rămânem angajați în politica noastră a „unei singure Chine” și menținem, in același timp relațiile cu Taiwanul”, a spus ministrul. Vom continua să ajutăm Taiwanul, astfel încât se poate apăra singur. Și vom continua să ne concentrăm pe asta.”

Austin s-a abținut de la speculații cu privire la o evoluție negativă ipotetic posibilă a situației din jurul Taiwanului. Șeful departamentului american de apărare a remarcat că nimeni, inclusiv Statele Unite, nu este interesat de agravarea în zona insulei și nu există niciun motiv, a subliniat el, pentru ca acest lucru să se întâmple.

Bruxelles-ul a fost punctul final al turneului său european, care a inclus călătorii în Georgia, Ucraina, România și o întâlnire a miniștrilor apărării țărilor NATO.

Foto MAPN-Laurentiu Turoiu
Ciprian Pop