Publicat: 31 Iulie, 2015 - 19:13
Share
Cu 600 euro/noapte!

Cu greu găseşti o cameră liberă pe litoral la acest sfârşit de săptămână, spun reprezentanţii hotelierilor. La cel mai scump hotel din Mamaia, de cinci stele, joi mai era liber pentru weekend doar “senior suite”, cel mai mare apartament din hotel, la un preţ de 613 euro pe noapte. Şi asta doar pentru că cineva şi-a anulat şederea.

Tarifele pe litoral variază în prezent de la 60 la 260 de lei pe zi de persoană, în funcţie de staţiune, de clasificarea hotelului şi de numărul de mese oferite, potrivit preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Turism, Mirela Matichescu.

Spre comparaţie, anul trecut, la jumătatea lunii august, pachetele turistice porneau de la 518 lei/persoană, cu mic dejun, pentru şase nopţi de cazare şi una gratuită, la un hotel de două stele din staţiunea Venus, de la 822 de lei/persoană, cu mic dejun, pentru cinci nopţi de cazare şi una gratuită, la un hotel de trei stele din Eforie Nord şi de la 975 de lei/persoană, cu mic dejun, pentru şase nopţi de cazare şi una gratuită, la un hotel de patru stele din staţiunea Mamaia.

Vicepreşedintele FPTR se arată nemulţumit de prima parte a sezonului estival din acest an.“A mers mai slab în prima parte. Nu-mi dau seama de ce. Nu am altă explicaţie decât că românii nu au bani. Mă uitam că terasele sunt cam goale”, spune el.

În prezent cazarea, cu mic dejun inclus, costă în medie 60-80 de lei pe zi de persoană în staţiunile din sudul litoralului, iar în Mamaia tarifele pentru cazare sunt în medie de 120-150 de lei pe zi de persoană, cu mic dejun inclus, potrivit reprezentantului FPTR.

Un singur loc liber la cel mai scump hotel din Mamaia în acest weekend

În Mamaia, la cel mai scump hotel de cinci stele, pentru acest weekend mai este liber doar cel mai spaţios apartament, la 613 euro pe noapte.

“Pentru acest weekend nu mai avem locuri disponibile. Numai puţin, dacă îmi daţi voie să verific…Da, este o anulare. Pentru acest sfârşit de săptămână avem liber doar apartamentul senior. Este un dormitor cu pat matrimonial, plus un living. Costul este de 613 euro pe noapte de persoană cu mic dejun şi prânz incluse. Pentru două nopţi vă costă 1.226 euro, ceea ce înseamnă 5.517 lei”, ne spune repede o voce amabilă.

Aflăm şi că următorul loc liber la acelaşi hotel este disponibil pe 9 august. “Avem cameră dublă standard, fără balcon, la un tarif de 301 euro pe noapte”, ni se comunică de la recepţia hotelului, adăugând că în tarif  intră accesul la plajă privată, “singura certificată Blue Flag de pe litoralul românesc”, acces la două piscine, parcare păzită, fitness şi “jacuzzi cu programare”.

Tot în Mamaia, un sejur de minim 3 nopţi la un hotel oarecare costă 116 euro în perioada 19 iulie-22 august. Pentru o masă se mai plătesc 25 de lei pe zi.