15 august 2022

Pentru informarea corectă a publicului: Primăria Sibiu sprijină financiar clubul sportiv FC Hermannstadt

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Pentru corecta informare a publicului, Primăria Sibiu face următoarele precizări cu privire la sprijinul substanţial pe care administraţia locală îl acordă clubului de drept privat FC Hermannstadt:

Prin Agenda Sport a oraşului, în baza Legii 350/2005, Primăria Sibiu finanţează anual Asociaţia Fotbal Club Hermannstadt, începând din 2016, imediat după înfiinţarea acestei echipe. Din finanţarea primită anual din fonduri publice, managementul echipei poate deconta următoarele tipuri de cheltuieli, cu condiţia de a prezenta documente justificative, corect întocmite şi semnate de către persoanele împuternicite din partea Clubului, precum şi de administratorul judiciar:

Transportul echipei în locaţiile în care se joacă meciurile, precum şi în cantonamente

Cazarea echipei şi a personalului tehnic, atât în cantonament, cât şi în perioada desfăşurării meciurilor, precum şi cazarea managementului echipei, în perioada meciurilor

Serviciile de servire a mesei, atât în perioadele de pregătire fizică, cât şi cazul deplasărilor pentru acţiunile sportive şi cheltuieli cu alimentaţia de efort în perioadele de pregătire fizică

Închirierea facilităţilor necesare pentru desfăşurarea meciurilor şi pentru perioadele de pregătire fizică, cum ar: stadionul, nocturna, etc.

Cheltuieli cu plata arbitrilor şi medicilor

Cheltuielile cu paza şi serviciile medicale pe timpul desfăşurării meciurilor

Cheltuielile cu refacerea după efort, adică diverse tratamente de recuperare

Cheltuieli medicale, adică asigurarea vizelor periodice pentru sportivi, testări (inclusiv COVID), vizite periodice la medici

Cheltuielile cu materiale şi echipamentul sportiv în limita a maxim 50.000 de lei.

Premii pentru partidele câştigate de echipă

Indemnizaţii în valoare de 720 de lei/persoană/lună, acordată fiecărui jucător şi tehnician, cuantumul şi acordarea acestora fiind reglementate de HG 1447/2007.

Promovarea echipei, în limita a maxim 10.000 de lei.

Taxe pentru înscrierea şi participarea sportivilor în competiţii

Spre exemplu, în anul 2021 Primăria Sibiu a alocat din fonduri publice suma de 2.000.000 lei pentru echipa FC Hermannstadt, din care Asociaţia a putut justifica şi deconta prin documentele depuse doar 1.770.000 lei. Un alt exemplu este anul 2020 – marcat de pandemia COVID care a afectat desfăşurarea competiţiilor sportive – când municipalitatea a alocat către FC Hermannstadt un sprijin financiar special în cuantum de aproximativ 1.300.000 lei, în baza Legii 55/2020, suplimentar sumelor alocate prin Agenda Sport în valoare de 2.000.000 lei. Din totalul sumelor alocate, Asociaţia a decontat 2.685.000 de lei.

Singurele cheltuieli care NU pot fi decontate din sumele alocate din fonduri publice sunt cheltuielile salariale, pentru că legislaţia română şi regulamentele europene nu permit acest lucru.

Astfel, Primăria Sibiu a fost şi rămâne alături de echipa FC Hermannstadt pentru că ne dorim ca fotbalul sibian să fie bine reprezentat prin acest club sportiv, motiv pentru care pe de o parte finanţează aproape integral cheltuielile Clubului care nu sunt legate de salarii, iar pe de altă parte asigură infrastructura necesară, fiind aproape de finalizarea celei mai mari investiţii a oraşului din ultimii ani – modernizarea Stadionului Municipal Sibiu.

Sursa foto Facebook Primăria Municipiului Sibiu