Publicat: 3 August, 2019 - 18:17
Share
Foto AMOS News

În timp ce prin piețele centrale comercianții sunt greu de convins să afișeze etichete cu proveniența produselor pe care le pune în vânzare,acest lucru se petrece aproape firesc în mijlocul pustietății.

Zilele trecute, în cursul unei vizite la șantierele de hidroameliorații din Călărași,ministrul Petre Daea a oprit pe marginea șoselei în dreptul unei colibe improvizate unde se vindeau pepeni. În „prăvălie”, trei tineri marcați de oboseală și de semnele muncii brute. Doi dintre ei se odihneau pe niște țoale așternute într-un colț, printre pepeni, iar al treilea servea clientela. O făcea metodic, fără prea mult chef de vorbă, rostogolind pepenii rotunzi din grămadă pentru a-l găsi pe cel mai pe placul mușteriiilor. Care opreau  din drum tentați de miezul roșu al fructului.

 Primul lucru pe care l-a remarcat ministrul a fost eticheta de proveniență,pusă într-un loc vizibil, veritabilă garanție a negoțului. Fusese prima grijă a tinerilor comercianți, pe care, după ce a ales un exemplar „garantat”, ministrul i-a felicitat și le-a urat vânzare bună.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: