3 decembrie 2021

Percheziţie domiciliară în urma căreia a fost descoperită cultura outdoor de cannabis

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 15.09.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2020 – 2021, inculpatul a comercializat cannabis către consumatori de astfel de substanţe de pe raza judeţului Timiş şi a înfiinţat o cultură de plante de cannabis, drogurile ce urmau a fi obţinute fiind destinate tot comercializării.

La data de 15.09.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Timişoara au efectuat o percheziţie domiciliară, în urma căreia a fost descoperită cultura outdoor de cannabis, formată din 37 de plante, aflate în diferite stadii de dezvoltare, 25 de grame de cannabis, 2 grame de amfetamină, 2 grame de metamfetamină şi o puşcă de calibru 4.5 milimetri.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş şi al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timişoara.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Comunicat de presă – Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara