29 septembrie 2022

Percheziţie domiciliară, în urma căreia au fost ridicate 4,15 kilograme cannabis

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 25.11.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reţinut faptul că, inculpatul comercializa cantităţi mari de cannabis la domiciliul său, de pe raza municipiului Bucureşti.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că inculpatul chema cumpărătorii/consumatorii la domiciliul său, în fiecare zi de joi şi le comercializa acestora cantităţi de ordinul kilogramelor de cannabis.

La data de 25.11.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au efectuat o percheziţie domiciliară, în urma căreia au fost ridicate 4,15 kilograme cannabis, precum şi sumele de 36.880 de lei şi 750 de euro.

În timpul percheziţiei domiciliare, la locuinţa inculpatului au mai sosit şi doi cumpărători, unul dintre ei deplasându-se la locuinţa acestuia direct de la sediul DIICOT, unde se prezentase în vederea prelungirii măsurii controlului judiciar, fiind cercetat în altă cauză pentru trafic de droguri.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul reţinut va fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Comunicat de presă – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)