26 mai 2022

Percheziţie domiciliară, într-un dosar privind săvârşirea mai multor infracţiuni de proxenetism

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Luni, 10 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea mai multor infracţiuni de proxenetism.

Din datele şi probele administrate în cauză de către polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 4 a rezultat presupunerea rezonabilă că, din noiembrie 2021, doi bărbaţi, de 23, respectiv 25 de ani, ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către 2 tinere, una dintre ele fiind minoră. Cei în cauză, în schimbul unor foloase materiale, ar fi pus la dispoziția tinerelor un spațiu, in care erau primiți clienții. De asemenea, tot aceștia ar fi racolat persoanele interesate, prin postarea unor anunțuri în spațiul on-line.

Ieri , 10 ianuarie a.c., au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie, în sectorul 4 al Capitalei, persoanele implicate fiind depistate şi conduse la audieri.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului Investigații Criminale din cadrul Poliției Sectorului 4 sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism în formă continuată, cu cei doi în stare de reținere.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.