Publicat: 25 Februarie, 2015 - 10:12
Share

În acest moment, peste 150 de polițiști bucureșteni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, efectuează 47 de percheziții în municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada octombrie 2014 — februarie 2015, suspecții au înființat mai multe societăți comerciale cu comportament de tip 'fantomă' pe care le-au folosit în scopul obținerii fără drept a unor rambursări de T.V.A., prin depunerea de situații financiare nereale la organele fiscale.

În modul descris mai sus, suspecții au urmărit rambursarea ilegală, cu titlu de TVA, a sumei de aproximativ 520.000 de lei.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 40 de persoane, acestea urmând a fi audiate în cursul zilei de astăzi.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al D.O.S. — I.G.P.R.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.