Publicat: 20 Mai, 2015 - 08:43
Share

În prezent, peste 100 de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, efectuează 34 de percheziții, în municipiul București și județele Ilfov, Prahova și Vâlcea și pun în aplicare 31 de mandate de aducere, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Din datele și probele administrate în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2009 — decembrie 2014, bănuiții înregistrau în evidențele contabile facturi fiscale false, precum și alte documente fiscale care nu aveau la bază operațiuni reale, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

Prejudiciul produs bugetului de stat este estimat la 16.500.000 de euro ( din care 7.000.000 de euro în urma săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală și 9.500.000 de euro în urma săvârșirii infracțiunii de spălare de bani).

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații și al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Activitățile sunt desfășurate cu sprijinul Inspectoratelor de Poliție ale județelor Ilfov, Prahova și Vâlcea.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.