Publicat: 24 Martie, 2015 - 11:36
Share
Prejudiciul: peste 7 milioane de euro

Mai multe percheziții au loc, marţi, în Bucureşti şi patru judeţe, într-un dosar de evaziune de peste şapte milioane de euro.

 Vor fi duși la audieri 16 reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere, informează Poliția Română.

Poliția Română efectuează 34 de percheziții la sediile unor societăţi din Bucureşti, Bihor, Ilfov, Dolj şi Covasna şi locuinţele reprezentanţilor a 18 firme.

Cei în cauză sunt suspectaţi de mai multe infracţiuni de evaziune fiscală.
 
"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2015, 16 persoane, în calitate de reprezentanţi legali ai 18 societăţi comerciale, ar fi format un circuit infracţional evazionist, pentru eludarea obligaţiilor fiscale, în care ar fi fost angrenate societăţile comerciale controlate de ei în mod direct sau prin persoane interpuse", a precizat sursa citată.

Reprezentanții firmelor ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive de achiziţie a unor produse electronice, în valoare totală de peste 35 de milioane de euro, fără a achita obligaţiile fiscale şi TVA.

La percheziţii participă peste 150 de poliţişti de la Poliţia Capitalei şi de la inspectoratele de poliţie judeţene Bihor, Ilfov, Dolj şi Covasna, acţiunea fiind sprijinită de Serviciul Român de Informaţii.