Publicat: 12 Martie, 2015 - 10:00

UPDATE 23.15- Marian Vanghelie a fost reţinut pentru 24 de ore.

UPDATE 22.15- Primarul Marian Vanghelie a fost dus la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat. 

UPDATE 14.20 Marian Vanghelie a plecat de acasă la Primăria Sectorului 5, unde vor continua percheziţiile. El a părăsit domiciliul sub escorta poliţiei şi a jandarmilor. Reamintim că primarul a fost ridicat de mascaţi din locuinţa iubitei sale, Oana Niculescu-Mizil, şi adus acasă pentru a asista la percheziţie. După percheziții, primarul ar urma să fie dus la DNA pentru audieri.
Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost denunțat la DNA de Agenția Naționale dă Integritate, informează B1 TV. 

Potrivit inspectorilor de integritate, edilul nu poate justifica un milion de dolari din declarația sa de avere. 

Primarul Marian Vanghelie a declarat la Digi24 că nu are niciun cont, în afară de cardul de serviciu.

„Nu vi se pare că un pic, ceva nu se bate? Aţi auzit de mine că am conturi? Dacă găsiţi vreun cont al meu în afară de cardul de serviciu, mă împuşc în cap în piaţa publică”, a spus primarul Sectorului 5.

Întrebat în legătură cu percheziţiile desfăşurate la domiciliul său, Marian Vanghelie a afirmat că s-au găsit doar „lucruri lumeşti”: „Nu s-au găsit nici zecile de milioane de euro la mine acasă, nu e niciun leu pe aici, am doar nişte ceasuri. Cum ar zice patriahul Daniel, lucruri lumeşti”. 

Update: Potrivit unor surse, primarul Marian Vanghelie ar fi perceput comisioane de aproximativ 20%, sub diverse forme, pentru atribuirea şi plata anumitor lucrări.

Mai multe percheziţii ale DNA au loc, joi dimineaţă, la sediul Primăriei Sectorului 5 şi la locuinţa primarului Marian Vanghelie, conform unor surse.

Prezentăm comunicatul de presă al DNA pe acest subiect: 
"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2007 – 2015.

În cursul zilei de 12 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în municipiul București și județul Ilfov, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Parchetului de pe lângă Tribunalul București și a Grupului de Lucru pentru Combaterea și Documentarea Infracțiunilor de Evaziune Fiscală și Spălarea Banilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare".