5 august 2021

Percheziţii domiciliare într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi efectuează două percheziţii domiciliare, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals.

La data de 16 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi efectuează două percheziţii domiciliare, în judeţul Prahova, într-un dosar penal în care un bărbat este bănuit de înşelăciune şi uz de fals.

Din cercetări a rezultat că bărbatul ar fi trimis, prin intermediul unor grupuri de socializare, către mai multe persoane, cazuri ale unor copii bolnavi, care ar fi necesitat tratament şi operaţii în străinătate şi ar fi pus la dispoziţie conturi bancare, pentru obţinerea donaţiilor. Acesta ar fi anexat la mesaje şi adeverinţe medicale, ce ar fi fost false.

Prejudiciul stabilit în cauză este de aproximativ 28.000 de euro.

Trei persoane urmează a fi conduse la cercetări.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor din Poliţia Română.

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.