3 iulie 2022

Percheziţii domiciliare la persoane bănuite de trafic şi deţinere de droguri de risc

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 21 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, au efectuat două percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de trafic şi deţinere de droguri de risc, precum şi o acţiune de prindere în flagrant delict.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, au efectuat un complex de activităţi pentru documentarea activităţii unor persoane bănuite de cultivarea ilicită de cannabis şi distribuirea acestuia în judeţul Bacău, dar şi în ţară.

În urma celor două percheziţii efectuate, poliţiştii au descoperit două culturi outdoor de cannabis, fiind ridicate 18 plante de cannabis, în stare naturală, cu masa totală de aproximativ 28 de kilograme, 36,42 de kilograme de fragmente vegetale, de cannabis şi 4,4 kilograme inflorescente de cannabis(muguri).

De asemenea, au mai fost ridicate dispozitive folosite pentru cultivarea indoor si outdoor a plantelor de cannabis, două laptopuri şi două telefoane mobile.

Două persoane au fost conduse, pentru audieri, la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, iar, în urma probatoriului administrat, au fost reţinute, pentru 24 de ore.

Activităţile au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La activităţi, au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău şi jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţiei Române