Publicat: 19 Februarie, 2012 - 17:02
La Resita si Bocsa

În cursul zilei de 19 Februarie 2012, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin – Serviciul de Investigarea Fraudelor au desfăşurat cinci percheziţii domiciliare pe raza municipiului Reşiţa şi a oraşului Bocşa, la imobilele unor persoane care făceau parte dintr-o grupare ce acţiona pe linia infracţiunilor de contrabandă cu ţigări.

În urma cercetărilor desfăşurate, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, 137.000 ţigarete (6.860 pachete) de diferite mărci de provenienţă Serbia, două autoturisme, bunuri, înscrisuri şi alte valori. Într-unul dintre autoturisme au fost găsite ţigări sub capota maşinii, sub bancheta din spate, sub caroserie şi chiar în rezervorul acestuia.

Patru bărbaţi au fost conduşi pentru cercetări la sediul poliţiei şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, unde, faţă de T.G., de 34 de ani şi M.F., de 36 de ani a fost luată măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, iar E.M., de 41 de ani şi M.N., de 36 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca la data de 20.02.2012 să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi deţinere a unei cantităţi mai mare de 10000 de ţigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător, pe teritoriul României, prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat ridicându-se la peste 200000 de lei.