Publicat: 20 Aprilie, 2016 - 09:12
Share

În perioada premergătoare sărbătorilor pascale, polițiștii ilfoveni acționează pentru combaterea evaziunii fiscale și protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicit cu produse agroalimentare.

La data de 20 aprilie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice Ilfov, în baza autorizațiilor emise de către Tribunalul Ilfov efectuează 9 percheziții la domiciliile a trei persoane, bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, precum și la sediile și punctele de lucru ale societăților comerciale administrate de către aceștia.

În fapt, în urma controalelor desfășurate de către polițiști, aceștia au stabilit că trei bărbați, ar fi prejudiciat bugetul de stat cu suma de aproximativ 500.000 de euro, cu ocazia achizițiilor intracomunitare de legume și fructe.

Astfel, aceștia ar fi înregistrat în contabilitatea unor societăți comerciale pe care le-ar fi înființat, operațiuni fictive în vederea sustragerii de la plata taxelor și impozitelor. De asemenea, din cercetări a reieșit faptul că, mărfurile aferente acestor operațiuni ar fi fost comercializate fără documente de proveniență.

Totodată, pentru a se sustrage de la plata taxelor către stat, aceștia ar fi folosit mai multe societăți tip fantomă.

5 persoane urmează a fi aduse la audieri la sediul Inspectoratului de Poliție Ilfov, iar în funcție de probatoriul administrat urmează a fi făcute propuneri către unitate de parchet și instanța de judecată.

Comunicat de presă - IPJ Ilfov