Publicat: 4 Aprilie, 2018 - 12:47
Share

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuează percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de 1,5 milioane de euro.

La data de 4 aprilie a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 4 percheziţii, în Bucureşti şi în judeţul Teleorman, la locuinţele unor persoane cercetate pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, precum şi la sediile unor firme folosite în activitatea infracţională.

În fapt, în perioada 2012-2016, reprezentantul unor societăţi comerciale ar fi efectuat tranzacţii comerciale cu material lemnos (supuse regimului fiscal al taxării inverse privind T.V.A.). 

Din cercetări a rezultat că aceste societăţi au avut ca furnizori societăţi comerciale de tip fantomă controlate de persoana în cauză, prin intermediul cărora ar fi fost transferate sume importante de bani. 

Prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat ca urmare a înregistrării şi declarării de operaţiuni fictive este de peste 1,5 milioane de euro.

Vor fi puse în aplicare 2 mandate de aducere, persoanele în cauză urmând a fi audiate la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice.

La acţiune participă şi luptători de la Serviciul de Intervenţii şi Acţiuni Speciale, precum şi specialişti criminalişti de la Institutul Naţional de Criminalistică. Comunicat de presă - IGPR