24 ianuarie 2022

Percheziţii într-un dosar de furturi de telefoane mobile în valoare de aproximativ 10000 euro

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani au efectuat percheziţii la imobilele folosite de 3 persoane, într-un dosar de furturi de telefoane mobile în valoare de aproximativ 10000 euro.

În această dimineaţă, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale şi cei ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, la adrese situate în localităţile Focşani, Călimăneşti, Pufeşti şi Ciorani.

Activităţile procedurale se circumscriu unui dosar penal aflat în instrumentarea Biroului de Investigaţii Criminale, ce vizează săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că, în noaptea de 24/25 decembrie a.c., în jurul orei 03.00, cei trei ar fi pătruns prin efracţie prin spargerea geamului unui magazin din municipiul Focşani de unde ar fi sustras 20 de telefoane mobile de diferite mărci, cauzând un prejudiciu de aproximativ 10.000 euro.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii i-au identificat în Gara Focşani pe cei trei, doi tineri de 17 şi 19 ani, respectiv un bărbat de 32 de ani. Ulterior, la imobilele folosite de aceştia, care locuiau fără forme legale în municipiul Focşani, poliţiştii au identificat 12 telefoane mobile, 3 tablete şi înscrisuri (contracte de amanet) care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, activitatea infracţională a celor trei a fost documentată şi de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Neamţ, Brăila şi Buzău. Astfel, cei trei sunt bănuiţi de fapte similare pe care le-ar fi săvârşit la începutul acestei luni în judeţele Neamţ (32 telefoane, 3 tablete) şi Brăila (9 telefoane mobile). O parte din telefoanele sustrase ar fi fost comercializate în municipiul Ploieşti, prin intermediul unor case de amanet.

De asemenea, în noaptea de 2/3 ianuarie a.c., aceştia ar fi încercat prin acelaşi mod de operare să pătrundă într-un magazin din Buzău cu intenţia de a sustrage bunuri.

Până la acest moment, au fost recuperate 14 telefoane mobile şi 3 tablete.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor în cauză, recuperarea prejudiciului şi tragerea la răspundere penală.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor de investigaţii criminale din Roman şi Direcţiei Operaţiuni Speciale.