Publicat: 22 Octombrie, 2014 - 14:15

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Hunedoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat un grup infracţional specializat în comiterea infracţiunilor de punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune. 

La data de 22 octombrie a.c, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Hunedoara au efectuat cinci percheziţii, pe raza localităţilor Deva, Haţeg, Călan şi Brănişca la locuinţele a opt persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune. 

Totodată au fost puse în executare opt mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane, ce vor fi conduse la sediul DIICOT – B.T. Hunedoara, pentru audieri.

La acţiune au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Hunedoara şi jandarmi. 

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada aprilie – septembrie a.c., membrii grupării ar fi contrafăcut, cu ajutorul unei imprimante tip scaner şi ar fi pus în circulaţie, peste 100 de bancnote, din cupiura de 200 de lei, pe raza judeţelor Hunedoara, Caraş-Severin, Alba şi Sibiu.

În fapt, la data de 4 septembrie, unul dintre membrii grupării infracţionale a fost surprins de poliţiştii din Hunedoara, în timp ce se deplasa cu un autoturism în care se aflau 25 de bancnote, din cupiură de 200 de lei, care aveau aceeaşi serie.  

În urma percheziţiilor efectuate astăzi, poliţiştii au ridicat, în vederea expertizării, mai multe echipamente de birotică şi sisteme I.T., susceptibile a fi fost folosite la comiterea de infracţiuni. 

Totodată, şase persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. Hunedoara, pentru audieri, faţă de acestea urmând a se face propuneri, în vederea luării unor măsuri legale.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, punere în circulaţia de valori falsificate şi înşelăciune.