Publicat: 18 Aprilie, 2013 - 11:45

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 7 persoane, cetăţeni români, libanezi şi italieni, specializat în obţinerea unor beneficii financiare substanţiale din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În acest sens, procurorii D.I.I.C.O.T. au  efectuat la data de 18 aprilie 2013, un număr de 16 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Buzău, Constanţa, Gorj şi Botoşani, la locuinţele membrilor grupării şi la sediile societăţilor comerciale controlate de către aceştia.

În fapt, se reţine că liderul grupării, învinuitul Said Baaklini, 50 de ani, cetăţean libanez,  în mod direct sau prin persoane interpuse, a utilizat mai multe  societăţi comerciale din România, Bulgaria, Liban şi Panama, prin intermediul cărora a creat circuite financiare fictive, procedând la efectuarea de operaţiuni comerciale nereale - livrări intracomunitare, achiziţii şi re-vânzare imobile sau alte bunuri, in principal motoare electrice,  fără plata obligaţiilor către bugetul de stat.

Prin activitatea infracţională a membrilor grupării,  bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 22, 5 milioane de Euro, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală vor fi audiate 11 persoane, procurorii urmând a dispune măsurile legale faţă de învinuiţi, după finalizarea audierilor.

Cercetările şi acţiunea au fost  efectuate cu sprijinul IGPR – DCCO şi Jandarmeriei Române.
Facem precizarea că faptele învinuiţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.