Publicat: 21 Mai, 2014 - 12:07

4.000.000 de ţigarete şi 19.000 de euro au fost ridicate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timiş şi procurorii D.I.I.C.O.T., în urma a 24 de percheziţii domiciliare desfăşurate pe raza a 3 judeţe. 

La data de 21 mai a.c.,  poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara au efectuat 24 de percheziţii domiciliare, dintre care 15 pe raza judeţului Timiş, 2 în judeţul Arad şi 6 în Maramureş, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigarete.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor de la B.C.C.O. Oradea, B.C.C.O. Cluj – Napoca, I.P.J. Timiş şi jandarmilor din cadrul Grupării Mobile Timişoara.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate în vederea confiscării aproximativ 4.000.000 de ţigarete de contrabandă şi suma de 19.000 de euro.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul jumătatea anului 2013, membrii grupării infracţionale ar fi procurat ţigarete de pe raza judeţelor Maramureş şi Arad, introduse pe teritoriul României din Ucraina şi Serbia, în mod fraudulos, şi le-ar fi comercializat în judeţele Timiş, Mehedinţi şi Dolj.

Pe parcursul cercetărilor, au fost indisponibilizate 550.000 de ţigarete, în valoare de 600.000 de lei. 

Au fost puse în executare 20 de mandate de aducere, persoanele identificate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, pentru audieri. 

Acţiunea  a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi DIPI.