Publicat: 6 Martie, 2017 - 15:09
Share

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Râmnicu Vâlcea și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 16 percheziții domiciliare, la persoane bănuite de cultivare și comercializare de cannabis.

Au fost ridicați aproape 55.000 de lei, peste 7 kg. de cannabis, 87 de plante de cannabis, 2 arme de foc și 86 de cartușe cu glonț, grindere, cântare, telefoane mobile și instalații de umiditate și căldură.

La data de 6 martie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Râmnicu Vâlcea și procurorii D.I.I.C.O.T. — B.T. Râmnicu Vâlcea au efectuat  16 percheziții domiciliare, în municipiul Râmnicu Vâlcea și în localitățile Prundeni, Ionești și Milcoiu, din județul Vâlcea.

Activitățile vizează persoane bănuite de creșterea și dezvoltarea unor culturi de cannabis indoor.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2016, ar fi fost constituit un grup infracțional în scopul cultivării și comercializării de cannabis, pe raza județului Vâlcea. Cultura ar fi fost dezvoltată într-o casă din localitatea Prundeni, județul Vâlcea.

În urma perchezițiilor au fost ridicate 7.095 de grame de cannabis, 87 de plante de cannabis, 10 semințe de cannabis, 2 arme de foc, 86 de cartușe cu glonț, instalații de umiditate și căldură, 4 grindere, 2 cântare și 8 telefoane mobile. De asemenea, au fost ridicați 54.850 de lei, 480 de euro și 240 de lire sterline.

Polițiștii au pus în aplicare 14 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

La activități au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, precum și jandarmi.
Cercetările sunt continuate în cauză, pentru documentarea întregii activități infracționale. Comunicat de presă - IPJ Vâlcea