Publicat: 17 Iulie, 2014 - 11:23

În cursul zilei de ieri, au avut loc 36 de percheziţii în județul Călărași, la locuințele mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări. Poliţiştii au reţinut patru persoane pentru 24 de ore.
În urma celor 36 de percheziţii domiciliare efectuate la data de 16 iulie a.c., în municipiul Călăraşi şi în localităţile Dragalina şi Perişoru, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, 158.360 de ţigarete, care aveau marcaje fiscale de Republica Moldova şi Ucraina, 277.474 de lei şi 2.769 de euro, bani care ar proveni din evaziune fiscală şi contrabanda cu ţigarete.

Din cercetările efectuate rezultă că, în perioada februarie – iulie a.c., persoanele bănuite ar fi transportat, depozitat şi comercializat aproximativ 600.000 de ţigarete, valoarea prejudiciului estimat în cauză fiind de 300.000 de lei.

Poliţiştii de investigarea fraudelor au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de 4 persoane cu vârste cuprinse între 34 şi 41 de ani, toţi din municipiul Călăraşi. Aceştia au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Călăraşi, urmând să fie prezentaţi astăzi magistraţilor, cu propunerea de arestare preventivă.

În timpul activităţilor desfăşurate ieri, poliţiştii au prins o persoană urmărită naţional de la sfârşitul lunii martie a.c.. Bărbatul, de 31 de ani, din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi, se sustrăgea executării a 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal. Bărbatul a fost introdus în penitenciar.

La activități au participat şi jandarmi. În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale în cauză.