Publicat: 6 Martie, 2014 - 13:32

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Târgu Mureş au efectuat 3 percheziţii la locuinţele a 3 bărbaţi bănuiţi că ar fi falsificat şi plasat, pe raza judeţului Mureş, 20 de bancnote din cupiură de 100 de lei. În urma percheziţiilor, a fost ridicată o imprimantă care ar fi fost folosită la comiterea infracţiunilor.

La data de 5 martie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş au efectuat 3 percheziţii, în Luduş şi Valea Largă, judeţul Mureş, la locuinţele a 3 bărbaţi bănuiţi de falsificare de monede, punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Luduş şi Postului de Poliţie Rurală Valea Largă.

În urma percheziţiilor, a fost identificată şi ridicată în vederea confiscării o imprimantă, care ar fi fost folosită la comiterea activităţii infracţionale.

Cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 31 de ani, sunt bănuiţi că, în perioada 2- 4 martie a.c., ar fi falsificat şi plasat, pe raza judeţului Mureş, 20 de bancnote din cupiură de 100 de lei, cu an de emisiune 2005.

În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că, la nivel naţional, au mai fost depistate bancnote cu aceleaşi caracteristici, 2 pe raza judeţului Cluj şi o bancnotă pe raza judeţului Mureş, plasate în luna decembrie 2013.

Poliţiştii i-au reţinut pe cei trei bărbaţi, urmând ca doi dintre aceştia să fie prezentaţi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.